(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Perníčky
Potřebné ingredience
Perníčky bez uležení
(jsou měkké a dobré ihned)
400g hladké mouky
120g moučkového cukru
160g medu
60g tuku
2 vejce
½ lžičky sody
2 lžičky koření
Perníčky k uležení
(min. 14 dní)
500g hladké mouky
200g práškového cukru
170g medu
80g rozpuštěného másla
2 vejce
5g jedlé sody
kakao k přibarvení
Postup přípravy
Postup:
* Těsto nechat přes nocodležet
* Vyválet
* Předehřát troubu na 150 stupňů
* Na plech vykrájet různé tvary
* Péci tak dlouho, než perníčky světle zhnědnou
* Ještě horké potřít vejcem rozšlehaným se lžičkou vody, aby se leskly.
Perníčky bez uležení – velké množství
1kg hladké mouky
300g cukru
500g medu
150g tuku
5 vajec
2 prášky do perníku
trochu koření a kakaa
Poleva na zdobení
1 bílek
140 – 160g prosátého moučk. cukru
pár kapek šťávy z citronu
Vše dobře ušlehat, až je poleva sněhobílá a pevná.
* Těsto nechat přes nocodležet
* Vyválet
* Předehřát troubu na 150 stupňů
* Na plech vykrájet různé tvary
* Péci tak dlouho, než perníčky světle zhnědnou
* Ještě horké potřít vejcem rozšlehaným se lžičkou vody, aby se leskly.
Perníčky bez uležení – velké množství
1kg hladké mouky
300g cukru
500g medu
150g tuku
5 vajec
2 prášky do perníku
trochu koření a kakaa
Poleva na zdobení
1 bílek
140 – 160g prosátého moučk. cukru
pár kapek šťávy z citronu
Vše dobře ušlehat, až je poleva sněhobílá a pevná.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé